Penzion Vyhlídka na Šumavě s domácí stravou a platností do října 2020

Penzion Vyhlídka, Šumava - Hojsova Stráž

Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku

Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:

Penzion Vyhlídka na Šumavě s domácí stravou a platností do října 2020

Penzion Vyhlídka, Šumava - Hojsova Stráž Penzion Vyhlídka, Šumava - Hojsova Stráž (mapa)

Ukončené od 2 290 Kč

od 2 290 Kč

Až 34 % sleva Běžná cena: 3 350 - 5 025 Kč

Vyhlížíte netrpělivě chvíli odpočinku a stále nic? Zkuste rodinné ubytování penzionu Vyhlídka v srdci podmanivé Šumavy s výtečnou kuchyní a termíny až do podzimu. Šumavské speciality, přátelská atmosféra a turistika i cyklotrasy jen kousek od penzionu. V penzionu Vyhlídka vám splní každé přání a okolní příroda vás nadchne. Udělejte si čas pro sebe, jak si zasloužíte.

Zatím bez hodnocení

Zatím bez hodnocení

Garantujeme kvalitu!

Tato nabídka je u nás nová, zatím tedy nemá žádné hodnocení. Spoluprací jen s ověřenými partnery vám ale garantujeme kvalitu. Na SlevaDne je momentálně přes 55 799 hodnocení, jejich průměr je 8,7 z 10.

Proč si vybrat tuto nabídku

Grill s krbem a ohništěm pro večerní zábavu

Grill s krbem a ohništěm pro večerní zábavu

Turistické i cyklotrasy

Turistické i cyklotrasy

Sleva na saunu a masáže

Sleva na saunu a masáže

Prostorná zahrada s trampolínou a dalším vyžitím pro děti

Prostorná zahrada s trampolínou a dalším vyžitím pro děti

Flexi nabídka

Kupón si můžete kdykoliv vyměnit za kredit. Zjistit více

Penzion Vyhlídka

  • polopenze polopenze
  • 1 přistýlka 1 přistýlka

Rodinné ubytování v srdci podmanivé Šumavy, výtečná domácí kuchyně se šumavskými specialitami, přátelská atmosféra a cyklotrasy jen kousíček od penzionu. Ideální spojení pro dovolenou plnou aktivního odpočinku pro celou rodinu.

Rodinný penzion Vyhlídka najdete v obci Hojsova Stráž nedaleko od Železné Rudy, v klidném a romantickém prostředí šumavských lesů, na okraji Národního parku Šumava.

Ubytování 

Pokoje jsou rozděleny do dvou základních skupin podle toho, zda mají výhled do údolí nebo z terasy do zahrady a zda je jejich součástí také koupelna se sprchou a toaletou. Obě tyto skupiny jsou však z hlediska komfortu a vzhledu velmi podobné, v domácím stylu, obložené dřevem s dřevěnými podlahami nebo koberci, v některých z nich jsou přiznány dřevěné trámy sedlové střechy a všechny jsou vybaveny plastovými okny a ústředním vytápěním.

Společné prostory a interiér jsou zařízeny v domácím stylu, stejně jako pokoje. S koberci na podlahách, dřevěným obložením, květinami, obrázky, společným prostorem pro klidný odpočinek, terasou ... prostě tak, abyste se v penzionu cítili co nejlépe.

Volný čas

Zimní sezóna

Sjezdové lyžování

Lyžařské středisko Špičák se rozkládá 5 kilometrů od hranic s Německem v nadmořské výšce 865 až 1202 metrů. Jedná se o nejlepší lyžování na české straně Šumavy. Na 8 kilometrech sjezdových tratí najde své místo každý od začátečníků až po profesionální lyžaře. Celkem je k dispozici 9 hlavních sjezdovek, které jsou děleny podle obtížnosti: 6 modrých, 2 červené a 1 černá.

{ $item->getTitle()}

Dále na Špičáku najdeme 3 sjezdovky, které náleží lyžařské škole, a speciální penguinland pro nejmenší příznivce lyžování. Snowboardisté mohou navštívit kvalitní snowpark. 88% všech tratí je uměle zasněžováno, osvětlená je sjezdovka Spodní Šance, kde probíhá večerní lyžování.  Hlavní sjezdovky obstarává 5 vleků, 1 čtyřsedačková lanová dráha a jeden pojízdný koberec. Železná Ruda – Špičák disponuje také půjčovnou lyžařského vybavení a ski servisem, samozřejmostí je široká nabídka ubytování a stravování.

Běžky

V Železné Rudě začíná Šumavská magistrála, která poskytuje bezmála 150 km upravenou stopu táhnoucí se přes celou Šumavu. Kromě magistrály je na Šumave přibližně 400 km dalších udržovaných tras s návazností na další stopy v Bavorsku a Rakousku. Ne nadarmo má Šumava pověst běžkařského ráje jak pro bruslaře, tak pro milovníky klasiky.

Jaro až podzim

Od jara až do podzimu je okolí Hojsovy Stráže rájem pro turisty, kteří chtějí relaxovat při pěších túrách na horském vzduchu a zároveň pro cyklisty s velkým výběrem tras.

Šumavská magistrála
Tvoří rozsáhlou horskou soustavu, jejíž hřebeny a pláně se táhnou v délce 125 km. Nejvyšším vrcholem je Velký Javor (1456 m), který se nachází na území Německa, v české části Šumavy je nejvyšší horou Plechý (1378 m). Značná část Šumavy má charakter náhorní roviny tzv. Šumavské pláně. Výrazné horské hřebeny vystupují pak v západní části Šumavy především v oblasti Železné Rudy. 

Šumavská magistrála propojuje Šumavu od Železné Rudy k Lipnu a reaguje tak na poptávku po realizaci upravované trasy, která by umožnila v několika dnech projetí celé Šumavy!

Železná Ruda je významným hraničním přechodem a centrem společenského a sportovního života a leží asi jen 3 kilometry od Bavorska. 

Město svým návštěvníkům nabízí mnoho pestrobarevných obchůdků s nepřeberným množstvím různých upomínkových předmětů, příjemné restaurace se šumavskými specialitami a pro milovníky nočního života herny či kasina. 

Město má však co nabídnout i těm návštěvníkům, kteří dávají přednost něčemu klidnějšímu. V samotném srdci Železné Rudy stojí kouzelný kostelík, dále můžete navštívit muzeum se zajímavou expozicí o Šumavě a nejen děti pak ocení stálou expozici strašidel, kterou naleznete v hotelu Grádl.

Železná Ruda je také výchozím bodem pro nesčetné autokarové zájezdy po nejzajímavějších místech české a bavorské Šumavy a do Německa. Zajímavostí jsou celodenní autobusové zájezdy s průvodcem, určené pro osoby se sníženou mobilitou.

Tipy na výlet

Špičácké sedlo - Černé jezero

Určitě doporučujeme vyrazit na směr Železná Ruda Špičácké sedlo a následně na Černé jezero. Zhruba 4 km dlouhou cestu si můžete zpestřit jízdou na koloběžkách, které Vám zapůjčí přímo na parkovišti. Když se chvíli zdržíte, abyste si udělali pár soukromých fotek, nasvačili se nebo si dali zmrzlinu, strávíte na koloběžkách cca 1,5 hodiny a za koloběžku Vám pak naúčtují okolo 80-90 Kč. Výlet lze zvládnout i s malými dětmi, nejmenší Vám posadí do cyklosedačky, starším půjčí menší koloběžky a samozřejmě helmy. 

Hrad Rabí 

Rabí je nejrozsáhlejší česká hradní zřícenina, tehdejší sídlo jednoho z nejmocnějších rodů pozdně gotických Čech, pánů z Rýzmberka. V současné době je hrad přístupný veřejnosti, s historií seznamuje na svých dvou prohlídkových trasách a nechybí ani množství kulturních akcí pro děti i dospělé především pak v letní sezóně. 

Kašperské hory - hrad Kašperk 

Necelou hodinku cesty autem to máte do Kašperských hor, kde vysoko v šumavských horách stojí nejvýše položený (886 m. n. m.) královský hrad České republiky hrad Kašperk, s překrásným nádvořím a výhledem do okolí. 

Stezka korunami stromů v Bavorsku

Výlet na celý den můžete podniknout do městečka Neuschönau, jehož dominantou je největší stezka v korunách stromů na světě s délkou 1 320 metrů a výškou 44 metrů. Snové výhledy do okolí nadchnou každého návštěvníka. Aby Váš vzdálený výlet (1,5 hodiny autem) byl dostatečně pestrý, doporučujeme se na cestě zpátky zastavit v městečku Spiegelau, jímž budete projíždět, kde se nachází nádherný areál lesních her pro malé i velké.

Areál lesních her v Spiegelau

Zážitek ze hry i z přírody. V areálu, jehož mottem je „Pochopit přírodu hrou", se nachází řada herních stanovišť s naučnou stezkou, kde si mohou návštěvníci aktivně odpočinout. 

www.penzion-vyhlidka.cz

 

Kontakt

Penzion Vyhlídka

Hojsova Stráž 7
34022 Hojsova Stráž
Česko
+420 376 390 114, +420 604 501 287

recepce@penzion-vyhlidka.cz
www.penzion-vyhlidka.cz
Zobrazit partnerskou stránku