Unikátní solné doly Wieliczka a Krakov - jednodenní výlet do Polska s průvodcem

Výlety Evropou, Polsko - Krakow

Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku

Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:

Unikátní solné doly Wieliczka a Krakov - jednodenní výlet do Polska s průvodcem

Výlety Evropou, Polsko - Krakow Výlety Evropou, Polsko - Krakow (mapa)

Ukončené 799 Kč

799 Kč

Až 20 % sleva Běžná cena: 999 Kč

Oltář a lustry ze soli? Zbláznili se Poláci, nebo se jim naopak něco povedlo? Přesvědčte se sami na výletě do Krakova a unikátních solných dolů. Nejméně 300 kilometrů chodeb v hloubce až 327 metr, jedinečné sochy, reliéfy, kaple i lustry, které berou dech - vše ze soli. Ne nadarmo doly Wieliczka figurují na prestižním seznamu UNESCO. Parádní den v Polsku i s průvodcem a odjezdy z Moravy a Slezska.

Zatím bez hodnocení

Zatím bez hodnocení

Garantujeme kvalitu!

Tato nabídka je u nás nová, zatím tedy nemá žádné hodnocení. Spoluprací jen s ověřenými partnery vám ale garantujeme kvalitu. Na SlevaDne je momentálně přes 55 798 hodnocení, jejich průměr je 8,7 z 10.

Proč si vybrat tuto nabídku

Doprava komfortním autobusem

Doprava komfortním autobusem

Služby průvodce v ceně

Služby průvodce v ceně

Nejkrásnější solný důl v Evropě

Nejkrásnější solný důl v Evropě

I pro děti od 6 let

I pro děti od 6 let

Flexi nabídka

Kupón si můžete kdykoliv vyměnit za kredit. Zjistit více

Výlety Evropou

Krakow a Wieliczka

Sídlo polských králů a nejkrásnější solný důl v Evropě!

Krakov je klenot mezi městy Polska. Procházka tímto bývalým hlavním městem Polska dává pocítit jeho tehdejší majestátnost a slávu. Navštívíte památku UNESCO - solné doly ve Wieliczce.

Odjezd z Brna v 5.30 hodin. Příjezd do Wieliczky. Prohlídka celého podzemí trvá asi 2 hodiny a ujdete okolo 3 kilometrů. V podzemí jsou vytvořeny labyrinty solných chodeb, jezírka, ale i různé sochy a také kaple sv. Kingy dlouhá 54m a vysoká 12m s nádhernou výzdobou. Přejezd do Krakova. Prohlídka historického centra města s průvodcem, individuální volno. Odjezd do ČR v 18.00 hodin. Předpokládaný příjezd do Brna v 23.30 hodin.

Krakov

Krakov

kdysi hlavní město Polska, dnes jednoho z nejkrásnějších architektonických skvostů v Evropě. Od 11. století do začátku 17. století byl hlavním sídlem polských králů. Srdcem města je královský hrad Wawel a katedrála, tyčící se nad řekou Vislou.Historické centrum města je zapsáno na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Projdete se Královskou cestou (Via regia). Na největším středověkém evropském náměstí - Rynek Glowny s rozměry 200 x 200 metrů se nachází věž jako pozůstatek středověké radnice, Mariánský kostel s největším pozdně gotickým oltářem na světě, jehož autorem byl norimberský sochař Veit Stoss, renesanční Sukiennice (bývalé soukenické krámy), projdeme pod Floriánskou bránou, podíváme se na Barbakán.

Solný důl Wieliczka

Solný důl Wieliczka

Projdete se v solném dole Wieliczka, který má více než 300 kilometrů chodeb v hloubce až 327 metrů. Uvidíte jedinečné sochy, reliéfy, kaple i lustry, které berou dech - vše ze soli. Ne nadarmo tenhle světový unikát figuruje od roku 1978 na prestižním seznamu UNESCO. Dolovat se zde začalo ve 13. století a těžba probíhala až do roku 1996. Za tu dobu se zde vytěžilo a odpařilo, protože i to bylo součástí dobývání, na 26 milionů krychlových metrů soli. Zpočátku byla Wieliczka běžným středověkým dolem. Pouhá šachta se však začala postupem času větvit, vznikaly nejen stezky, ale celé komory a sály. Celkem zde horníci vykutali na 300 kilometrů chodeb a 3 000 komor v celkovém objemu zhruba 7,5 milionů m3. V dole je zpřístupněno 19 sálů a komor, přičemž vás doslova ohromí zejména kaple svaté Kingy. Jde o podzemní sál s rozměry menšího kostela (54 x 17 x 12) metrů zasvěcený Kinze, patronce polských horníků. Můžete zde spatřit mimo jiné nádherný oltář s reliéfem Poslední večeře podle obrazu da Vinciho. Na stěnách kolem a ve výklencích jsou vytesány sochy, prostor je osvětlen lustry vyřezanými ze soli, jejíž krystaly jsou téměř jako z křišťálu. Barva zdejšího nerostu přitom není bílá, má šedavý odstín nebo je až zelenožlutá.


Doplňující informace

Cena zahrnuje: přepravu autobusem vybaveným WC a klimatizaci, služby průvodce 
Cena nezahrnuje: cestovní pojištění, vstupné 
Ceny vstupného: vstup do solného dolu s výkladem v češtině - 650 Kč dospělý, 520 Kč osoba do 18 let. Pokud máte zájem o prohlídku, je nutno vstupenku v objednávce výletu rezervovat a uhradit dle smlouvy.

Kontakt

Výlety Evropou

Zámecká 170
66501 Rosice
Česko
+420 720 180 955

info@vyletyevropou.cz
www.vyletyevropou.cz
Zobrazit partnerskou stránku