Poznávací zájezd nejkrásnějších koutů Štýrska a Medvědí soutěsky

CA Expressbus ve spolupráci s CK Metal, Rakousko

Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku

Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:

Poznávací zájezd nejkrásnějších koutů Štýrska a Medvědí soutěsky

CA Expressbus ve spolupráci s CK Metal, Rakousko CA Expressbus ve spolupráci s CK Metal, Rakousko (mapa)

Ukončené od 774 Kč

od 774 Kč

Až 46 % sleva Běžná cena: 1 439 Kč

Nebojte se, nenabízíme vám místo v jedné soutěsce s medvědem. Pohodlným autobusem se vydáte za putováním po nejkrásnějších koutech Štýrska, kde vás čekají dech beroucí výhledy do nádherné přírody, výstup až k tradiční hospůdce Guten Hirten, cesta hlubokým skalnatým kaňonem, vodopády, tůně, můstky i lávky. To vše během 1 denního, nezapomenutelného dobrodružství do Medvědí soutěsky.

Zatím bez hodnocení

Zatím bez hodnocení

Garantujeme kvalitu!

Tato nabídka je u nás nová, zatím tedy nemá žádné hodnocení. Spoluprací jen s ověřenými partnery vám ale garantujeme kvalitu. Na SlevaDne je momentálně přes 55 799 hodnocení, jejich průměr je 8,7 z 10.

Proč si vybrat tuto nabídku

Odjezdy z Prahy a Brna

Odjezdy z Prahy a Brna

Autobusová doprava

Autobusová doprava

Pobyt v soutěsce cca 7 hodin

Pobyt v soutěsce cca 7 hodin

Služby průvodce

Služby průvodce

Flexi nabídka

Kupón si můžete kdykoliv vyměnit za kredit. Zjistit více

CA Expressbus ve spolupráci s CK Metal

Vydejte se za neopakovatelným dobrodružstvím do jednoho z nejkrásnějších koutů Štýrska – Medvědí soutěsky. Místo, kde dříve žili skalní medvědi, bylo roku 1978 prohlášeno za chráněnou přírodní památku a je velmi dobře přístupné turistům.

Štýrsko je druhou největší rakouskou spolkovou zemí, která na svém území skrývá hned několik turistických lákadel a přírodních památek. Mimoto, věděli jste, že hollywoodská hvězda a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger se narodil a vyrůstal právě ve Štýrsku. Podobně tady žila i laureátka Nobelovy ceny za literaturu za rok 2004 Elfriede Jelineková.

Na velké většině území Štýrska se nachází nádherná krajina. Rozkládá se tu nejmladší rakouský národní park Gesäuse s příkrými skalisky a soutěskou, kterou protéká řeka Enns. Vyrazíte-li na sever od města Graz (přibližně 42 km), dostane se k ústí Medvědí soutěsky. Milovníci příkrých srázů, řetězových překážek zajásají. Tříhodinová “mini ferrata” je zakončena turisty vyhledávanou hospůdkou U dobrého pastýře. Kdy jindy chutná vychlazené pivko, než po pořádné fyzické námaze s kapkou adrenalinu z překážek?!

Odkud vznikl název Medvědí soutěska? To se přesně neví. Některé prameny uvádí, že s medvědy toto místo nemá pranic společného. Podle jiných zdrojů se naopak tvrdí, že se ve zdejší lokalitě nacházely kosterní pozůstatky skalních medvědů. Ať už je tomu jakkoliv, ráz soutěsky s protékající říčkou Mixnitz je neskutečný. Jistě na to má vliv i série menších kaskád, které tu vytváří právě protékající říčka.

Štýrsko nejsou jenom přírodní scenérie, ale i jeho města stojí za kratičkou návštěvu. Hlavním městem Štýrska je už zmiňovaný Graz. Jde zároveň o druhé největší město Rakouska. Určitě se vám vybaví jeho symbol – už z dálky viditelná Hodinová věž (Uhrturm). Díky svému historickému rázu je unikátní centrum města Graz zapsáno na seznamu UNESCO.

Program:

  • Příjezd do rakouské vesničky Mixnitz ve Štýrsku n.v. 447 m .
  • Absolvujete turisticky zaměřený výlet do jednoho z nejkrásnějších koutů Štýrska, kde žili skalní medvědi. Čeká na vás výstup hlubokým skalnatým kaňonem podél vodopádů a tůní po 164 žebřících, lávkách a můstcích upevněných na skalních stěnách, trvající cca 3 hodiny k tradiční hospůdce Guten Hirten (U dobrého pastýře), n.v. 1209 m, převýšení cca 700 m.
  • Výstup je bezpečný a skýtá nezapomenutelné pohledy a zážitky.
  • Po výstupu budete pokračovat po turistické cestě do Teichwirtu (1.172 m), odkud bude odjíždět autobus. Zdatnější turisté mohou podniknout túru trvající cca 3 hodiny na Hochlantsch (1.720 m, další převýšení cca 500 m) s jedinečným výhledem na okolní vrcholky a jezero Teichalmsee. Středně náročná turistická trasa. 7
  • Doporučujeme pevnou turistickou koženou obuv a pláštěnku.

 

Kontakt

Bärenschützklamm

CA Expressbus ve spolupráci s CK Metal

Nádražní 674
66442 Brno-Modřice
Česko
+420 547 385 464

coufalik@expressbus.cz
www.ckmetal.cz
Zobrazit partnerskou stránku

Bärenschützklamm

Bärenschützklamm


Zobrazit partnerskou stránku