Nejkrásnější výhled na nejkrásnější město z Domku kata Matěje jen kousek od zámku s glejtem na památku a platností až do prosince 2021

Domek Kata Matěje, Jižní Čechy - Český Krumlov

Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku

Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:

Nejkrásnější výhled na nejkrásnější město z Domku kata Matěje jen kousek od zámku s glejtem na památku a platností až do prosince 2021

Domek Kata Matěje, Jižní Čechy - Český Krumlov Domek Kata Matěje, Jižní Čechy - Český Krumlov (mapa)

Ukončené od 3 190 Kč

od 3 190 Kč

Až 40 % sleva Běžná cena: 4 800 - 12 000 Kč

Popravte nudu všedních dnů v Domku kata Matěje. V Českém Krumlově vás čeká ubytování v příbytku slavného popravčího, ale i léčitele a uznávaného dobráka. Z příjemného penzionu dodnes čiší středověká atmosféra a prvotřídní péče. Ne nadarmo byl kat Matěj zvaný Dobrák. Tak pozvedněte číši a užijte si pohodlí historických pokojů přímo v památkovém centru jednoho z nejkrásnějších českých měst.

Zatím bez hodnocení

Zatím bez hodnocení

Garantujeme kvalitu!

Tato nabídka je u nás nová, zatím tedy nemá žádné hodnocení. Spoluprací jen s ověřenými partnery vám ale garantujeme kvalitu. Na SlevaDne je momentálně přes 55 799 hodnocení, jejich průměr je 8,7 z 10.

Proč si vybrat tuto nabídku

Z každého pokoje výhled na zámek

Z každého pokoje výhled na zámek

Ubytování na klidném a tichém místě

Ubytování na klidném a tichém místě

Středověká atmosféra

Středověká atmosféra

Děti do 5 let zdarma

Děti do 5 let zdarma

Flexi nabídka

Kupón si můžete kdykoliv vyměnit za kredit. Zjistit více

Domek Kata Matěje

  • vlastní strava vlastní strava
  • 1 přistýlka 1 přistýlka

O Penzionu 

Penzion se nachází v historickém centru Českého Krumlova, kousek od Budějovické brány, co by kamenem dohodil od zámku nebo náměstí. 

Domek pohází z 16. století a podle dochovaných záznamů v něm sídlil místní kat Matěj, zvaný Dobrák, který proslul svou obětavou pomocí, díky níž zmírnil utrpení mnohým odsouzených nešťastníků a mnoho jich zachránil před jistou smrtí. Proslul také jako lidový léčitel a svérázný ranhojič. Byl velmi oblíben jak u městské chudiny, jako i bohatého měšťanstva. Pověst vypráví, že si ho pro jeho lidovou moudrost mnohokráte pozval "ke slyšení" i samotný Petr Vok z Rožmberka, když měl učinit závažná rozhodnutí. V pozdějších dobách zde měl domov hlavní hajný rožmberského panství. Domek je velice citlivě zrekonstruován s důrazem na uchování původního historického rázu a zachování tehdejší středověké atmosféry.

Ubytování 

Penzion se pyšní 4 krásnými pokoji, z nichž jsou všechny vybaveny nezbytnostmi dnešní doby. Nemusíte se tedy bát latrýn na zahradě, či koupání v řece, neboť to všechno máte v domku zajištěné. 

Tipy na výlet 

Dominantou Českého Krumlova je samozřejmě místní proslulý státní hrad a zámek, památka UNESCO. Veřejnosti je otevřen od dubna do října a nabízí jak působivou prohlídku rozlehlých exteriérů tak různé atraktivní programy a samozřejmě 2 prohlídkové trasy v interiérech zámku. Další výraznou památkou Krumlova je Kostel svatého Víta. Ten je významnou památkou pozdní gotiky z let 1407-1438 a v roce 1995 byl vyhlášen Národní kulturní památkou. Pravé kouzlo ale Krumlovu dávají jeho křivolaké uličky plné stylových obchůdků, restaurací a hospůdek. Celé centrum je jednou velkou památkou, která stojí za celodenní prohlídku.

V Krumlově pak jistě neminete Městské divadlo, v zámecké zahradě pak proslulé divadlo s otáčivým hledištěm. Najdete zde řadu restaurací s nejrůznějšími kuchyněmi. Můžete si také užít stylových historických restaurací s typickou kuchyní jako je Hospoda u Báby nebo restaurace Maštal.

Kdyby vás náhodou omrzela historická atmosféra domku kata Matěje, či dokonce krásného Krumlova, tak se můžete porozhlédnout i po širším okolí. Hned na dosah ruky leží chráněná krajinná oblast Blanský les s rozhlednou Kleť na stejnojmenné hoře. Ta díky své nadmořské výšce 1084 m. umožňuje výhled nejen do širokého okolí, jako i na vzdálené vrcholky Alp. A pokud by se vám k rozhledně nechtělo pěšky, tak můžete využít místní lanové dráhy, která už za svůj více než padesátiletý život vyvezla přes 3 000 000 turistů. 

Kat Matěj je spojován s rodem Rožmberků, jejichž nedaleký hrad je dnes otevřen turistům. Písemné záznamy z roku 1250 dokazují, že hrad je nejstarším sídlem rodu Rožmberků, dnes ovšem v péči Národního památkového ústavu. Ten se o hrad stará s láskou a péči a podle statistik to dotahuje na čtvrtý nejnavštěvovanější objekt. 

 

Kontakt

Domek Kata Matěje

Latrán 107
38101 Český Krumlov
Česko
+420 777 309 376, +420 380 731 692

katmatej@seznam.cz
www.domekkatamateje.cz
Zobrazit partnerskou stránku