Dovolená v penzionu Rusalka s polopenzí a relaxací v privátní sauně

Penzion Rusalka, Krkonoše - Malá Úpa

Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku

Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:

Dovolená v penzionu Rusalka s polopenzí a relaxací v privátní sauně

Penzion Rusalka, Krkonoše - Malá Úpa Penzion Rusalka, Krkonoše - Malá Úpa (mapa)

Ukončené od 5 920 Kč

od 5 920 Kč

Až 11 % sleva Běžná cena: 6 720 - 11 760 Kč

Rusalka není ani zrzka, ani z Moskvy, ale pravá horská chata na krásném místě v Krkonoších. Vás se na původ ani barvu vlasů nikdo ptát nebude - kousek od hranic čekají nejen pohádkové výhledy, ale jako kouzlo na vás zapůsobí i kvalita a šíře nabídky, kterou se do malebné roubenky Rusalka podařilo naskládat. Restaurace, vinárna, dětský koutek, finská sauna - v Malé Úpě mají všechno!

Zatím bez hodnocení

Zatím bez hodnocení

Garantujeme kvalitu!

Tato nabídka je u nás nová, zatím tedy nemá žádné hodnocení. Spoluprací jen s ověřenými partnery vám ale garantujeme kvalitu. Na SlevaDne je momentálně přes 55 799 hodnocení, jejich průměr je 8,7 z 10.

Proč si vybrat tuto nabídku

Penzion v malebném údolí Malé Úpy s výborným hodnocením

Penzion v malebném údolí Malé Úpy s výborným hodnocením

Vstup do sauny

Vstup do sauny

Prostorná roubená jídelna a vinárna

Prostorná roubená jídelna a vinárna

Minigolf, zastřešený bazén, ohniště

Minigolf, zastřešený bazén, ohniště

Flexi nabídka

Kupón si můžete kdykoliv vyměnit za kredit. Zjistit více

Penzion Rusalka

  • sauna sauna
  • restaurace restaurace
  • hotelový bar hotelový bar
  • vhodné pro děti vhodné pro děti
  • vhodné pro domácí mazlíčky vhodné pro domácí mazlíčky
  • polopenze polopenze
  • 1 přistýlka 1 přistýlka
  • vstup do wellness vstup do wellness

O penzionu

Penzion Rusalka patří mezi nejznámější boudy v Malé Úpě. Samotné údolí Malé Úpy by se dalo charakterizovat jako jedno z mála posledních, které není dotčeno masivní výstavbou a udržuje si stále charakter původních krkonošských sídel.

Už při vstupu do penzionu na vás dýchne historie Krkonoš, a to doslova z každičkého koutu. Penzion je členitý a velmi rozlehlý, čímž poskytuje hostům pocit klidu a soukromí, i tehdy, je-li plně obsazen.

Jedná se vlastně o horskou roubenou chalupu, s historií sahající až do roku 1830. Rusalka se nachází na cestě (cca 100 metrů) mezi Spáleným Mlýnem (zimní parkoviště a zastávka skibusu do lyžařských areálů v Horní Malé Úpě a Peci pod Sněžkou) a historickým centrem obce - U Kostela.

 

Ubytování

Penzion disponuje celkem 17 stylově zařízenými pokoji s vlastním sociálním zařízením a možností zapůjčení dětských postýlek.

Pokoje se nachází ve dvou patrech, v prvním patře jsou samostatné pokoje, ve druhém patře dvoupokoje. Jsou velice vhodné pro pobyt spřátelených maminek s dětmi nebo větších rodin, které preferují oddělené a zároveň blízké ubytování rodičů a dětí.

Restaurace

V přízemí se nachází restaurace a prostorná roubená jídelna, ve které je k dispozici lednička, rychlovarná konvice a mikrovlnná trouba.

V rámci zajištěné polopenze se můžete těšit na každodenní snídaně podávané formou švédského stolu a večeře, které zahrnují polévku a hlavní jídlo výběrem ze dvou druhů. 

Relaxace

Příjemným zpestřením vašeho pobytu na horách jistě bude vstup do finské sauny, kde můžete načerpat síly po výživné vysokohorské turistice a dalších aktivitách, kterých můžete v Krkonoších podnikat nespočet.

 

 

Pěší turistika

 

Krásné procházky můžete podnikat v blízkém v okolí, jedna z oblíbených je podél potoka (Malá Úpa) ke kostelu sv. Petra a Pavla (postaven roku 1771, kdy byl nejvýše postaveným kostelem v Čechách - 975 m.n.m) s malebným hřbitůvkem. Stejnou cestou podél vody se dostanete k bývalému skokanskému můstku. 

Doporučujeme také vycházkovou trasu Aichelburg, vedoucí z Horního Maršova přes hrádek Aichelburg až na farmu Sosna (již není v provozu). 

Chcete vidět Sněžku odjinud? Vydejte se úchvatným Lvím dolem přes klasické krkonošské Šímovy Chalupy. Túra vhodná i pro děti.

A pak tu pro vás máme "povinnou" hřebenovou túru přes Jelenku na Sněžku (8 km) a dále třeba až na druhý konec Krkonoš do Harrachova.

 

Tipy na výlety

Chráněná oblast, ve které se Malá Úpa nachází, přímo vybízí k turistice, v jakémkoliv ročním období, do zdejší romantické přírody s krásnými vyhlídkami, cyklistickými stezkami, běžeckými tratěmi a několika lyžařskými vleky.

  • Kostel sv. Petra a Pavla - tento památný kostel se nachází na přímo v historickém centru obce Malá Úpa.
  • Hrádek Aichelburg - romantická zřícenina hradu Aichelburg se nachází ve východní části Krkonoš nedaleko Horního Maršova na Trutnovsku v Královéhradeckém kraji. Do dnešních dnů se dochovala věž, zčásti zasypaný sklep, venkovní schodiště, terasa a zbytek brány. Hradní zříceniny jsou volně přístupné.
  • Pěnkavčí vrch leží nad obcí Velká Úpa. Pohodlně se sem dostanete z horní stanice lanovky Na Portášky pak vlevo po mírné spádnici až na horské louky Pěnkavčího vrchu. Největší boudou je bouda Jana. Ze Spáleného Mlýna v Malé Úpě vede na Pěnkavčí vrch nádherná, i když z počátku velice strmá, Pěnkavčí cesta. 
  • Lysečinská hora - velmi plochý hřeben 1 km východně od Dolní Malé Úpy (část U kostela). Poblíž vrcholu je geodetický bod. Přístup není po většinu roku omezen, III. zóna KRNAP. Výstup možno uskutečnit po státní hranici z Pomezních bud k jihu. Vrchol je od nich vzdálen 3 km. Horní stanice lyžařského vleku je asi 700 m severně od nejvyššího bodu. Hřeben je opravdu velmi plochý, hledejte proto geodetický bod.
  • Mnoho dalších tipů naleznete přímo ZDE.

www.rusalka-upa.cz

 

Kontakt

Penzion Rusalka

Penzion Rusalka

Dolní Malá Úpa 45
54227 Malá Úpa
Česká republika
499 329 150, 608 830 460

jiriwinter@email.cz
www.rusalka-upa.cz
Zobrazit partnerskou stránku

Aktivity v okolí

Lanový park a baby park Janské Lázně přibližně 3 km Muzeum Vápenka v Horních Albeřicích přibližně 3 km Pivovar Trautenberk v Malé Úpě přibližně 4 km Hrad Aichelburg přibližně 5 km Česká poštovna na Sněžce přibližně 6 km

Sněžka přibližně 6 km Pivovar Luční bouda přibližně 8 km Stezka korunami stromů Krkonoše přibližně 9 km Lyžařský areál Černý Důl – SkiResort ČERNÁ HORA – PEC přibližně 11 km Čertova strouha přibližně 12 km Skiareál STOH Svatý Petr přibližně 12 km Malý Šišák přibližně 13 km SKI AREÁL Luisino údolí přibližně 13 km Zřícenina Rechenburk přibližně 14 km Aquapark Špindlerův Mlýn přibližně 14 km Bobová dráha Špindlerův Mlýn přibližně 15 km Medvědín přibližně 16 km Zámek Vrchlabí přibližně 17 km Rozhledna Přední Žalý přibližně 18 km UFFO přibližně 18 km Muzeum Podkrkonoší přibližně 18 km Galerie města Trutnov přibližně 18 km Pančavský vodopád přibližně 19 km Františkánský klášter Hostinné přibližně 20 km Zámek Horní Branná přibližně 20 km Jilemnice - zámek, Krkonošské muzeum přibližně 24 km Skalní vyhlídka Strážník přibližně 25 km Adršpašsko-tepllické skály přibližně 25 km Nístějka (Krkonoše) přibližně 26 km Mumlavský vodopád přibližně 26 km Ranč Kocanda přibližně 26 km Hornické muzeum Harrachov přibližně 26 km Vodní nádrž Les Království přibližně 28 km Sklářské muzeum Harrachov přibližně 29 km Vlastivědné muzeum - Vysoké nad Jizerou přibližně 29 km Hrad Pecka přibližně 29 km Novopacké vodopády přibližně 30 km Hrad Vízmburk aneb Podkrkonošské Pompeje přibližně 30 km Zoo Dvůr Králové přibližně 31 km Rozhledna Štěpánka přibližně 31 km Rozhledna Maják Járy Cimrmana přibližně 33 km Bozkovské dolomitové jeskyně přibližně 34 km Bozkovské jeskyně přibližně 34 km Braunův Betlém přibližně 35 km Hospital Kuks přibližně 35 km Zřícenina hradu Kumburk přibližně 35 km Riegrova stezka přibližně 35 km Rašeliniště Jizerky přibližně 36 km Zámek Ratibořice – Babiččino údolí přibližně 37 km Rozhledna Tanvaldský Špičák přibližně 37 km Lyžařský areál Lomnice nad Popelkou přibližně 38 km Rozhledna Černá Studnice přibližně 41 km Zebín přibližně 42 km Rozhledna Nisanka přibližně 42 km Rozhledna Smrk přibližně 43 km Rozhledna Bramberk přibližně 43 km Rozhledna Na Čihadle přibližně 43 km Rumcajsova jeskyně přibližně 43 km Rozhledna Slovanka přibližně 44 km Jeskyně Postojna přibližně 44 km Jičín přibližně 44 km Zřícenina hradu Vranov přibližně 44 km Rozhledna Petřín přibližně 45 km Prachovské skály přibližně 45 km Hrad Pařez přibližně 46 km Zřícenina hradu Frýdštejn přibližně 46 km Bobová dráha Janov nad Nisou přibližně 46 km Zřícenina hradu Trosky přibližně 46 km Hrubá skála přibližně 47 km Rozhledna Královka přibližně 47 km Ořešník přibližně 47 km Zámek Hrubý Rohozec přibližně 47 km Zřícenina hradu Veliš přibližně 48 km Rozhledna Proseč přibližně 48 km Hrad Valdštejn přibližně 48 km Rozhledna Císařský kámen přibližně 50 km